22 Ocak 2018 Pazartesi

2.Lig Beyaz Grup 18.Hafta Değerlendirmesi !!!

18.HAFTANIN TOPLU SONUÇLARI
PUAN DURUMU
19.HAFTANIN MAÇ PROGRAMI

GOL KRALLIĞI

MAÇLARIN DEĞERLENDİRMESİ
Küçülmeye gideceği ve as oyuncularını gönderip genç oyuncularla devam edeceği söylenen Bugsaş bu anlamda
Yıldıray Koçal,Kerem Şeras,Mehmet Çakır,Raşit Sevindir,Cenk Kaplan gibi as oyuncularını gönderdi ancak yine de çıkardıkları 11 iyi bir 11.
Kırklarelispor ise en önemli kozu Sinan Kurumuş'u kaybetti.
Bir de Stoper İbrahim Sürgülü'yü kaybettiler.Yerlerine Ahmet Baykal ve yeni transfer eski oyuncuları Müslüm Aydoğan oynamış.İki kadrosu oturmuş takımın mücadelesinde ilk devrenin sonlarında Mustafa Özer geldikten sonra iyi bir form yakalayan Bugsaş'ın kaybedeceğini düşünmüyordum ancak Kırklareli kazanmış ve Play Off iddiasını yeniden sergilediler.
Bugsaş bu mağlubiyetle ilk 5 içerisine girme şansını bu hafta tepmiş oldu.
Ara transferde 7 oyuncu kaybedip 4 oyuncu takviye eden ev sahibi ekip puan cetvelindeki rahatlığını sergilemiş olsa gerek,genç ve asla pes etmeyen Konya takımını yenememiş.
Pendik'te yeni transferlerden Okan Yıldız ve Gökhan Meral oynamış.Golcü Yaser yine golün atmış ama yetmemiş.
Konya Selçuk oynadığı 18 maçın sadece 6'sını kaybetmiş bir takım.Bu beraberlik ile 7 beraberlikle en fazla beraberlik alan 2 takımdan biri oldular ama puan almayı başardılar.
Tek gol Mücahit Can Akçay'ın cezası nedeniyle oynamadığı maçta diğer santrfor Seddar Karaman dan gelmiş.
Konya takımında yeni transfer olarak Fenerbahçe den tanıdığımız sezon başında Konyaspor'a gelen Sağ bek Savaş Polat oynamış.
Her iki takımda puan cetvelinde üst üste ve rahat konumdalar.
Konya Selçuk 22 puanla 11.,Pendik 21 puanla 12.sırada.
MAÇIN ÖZETİ

MAÇIN TAMAMI

Sezon ikinci devresine en yakın rakibine 4 puan fark yaparak Lider kapatan Gümüşhanespor bir türlü huzur bulamıyor.
Daha önce de 12.haftada Niğde maçında önce röportajda maçtan sonra istifa edeceğini söyleyen Levent Eriş 2-0 kazanıp Lider oldukları maçtan sonra sözünü tutup görevi bırakmıştı.
Şimdi de maçtan önceki akşam Ahmet Yıldırım şok bir kararla istifa edip yardımcıları ile birlikte şehirden ayrılmış ve şunu demiş ''İstifa ettim çünkü yönetimde benden iyi Teknik Direktörler'' var.Çok enteresan gerçekten.
Maçta ise takımı kenarda futbolcu Oktay Delibalta yönetti.
51.dk.da Kağan Söylemezgiller sakatlanıp çıktı kendisi girdi bu kez Kağan Söylemezgiller görevi devraldı.
Lider takımda böylesine görülmemiş garabet yaşanıyordu.
Kulübün şöyle bir açıklaması vardı ''Sevgili Basın Mensupları,Teknik Direktör Ahmet Yıldırırım ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendisine kulübümüze verdiği emeklerden dolayı teşekkür eder, futbol hayatında başarılar dileriz. Bugün oynayacağımız sezonun ikinci yarısı ilk maçı olan Fatih Karagümrük önünde futbol takımımızın teknik direktörü olarak Sezgin Köprülü görev alacaktır'.Konuyla alakalı farklı bir açıklama yapılmayacaktır.                                  Gümüşhanespor Kulübü 
Ancak takımında başında Sezgin Köprülü yoktu.
Gümüşhanespor bu şartlarda çıktığı maçta oldukça zorlandı.
Yeni transfer Zahit Fındık ki geçen sezon ki oyuncuları idi,Musa Sinan Yılmazer'in yerine forma giyiyordu.
Maçın başında çok net golü kaçırdılar sanırım Zahit idi.
Akabinde defans hatasında topu kapıp,Ufuk Akyol'a verdiler ve Ufuk Akyol çok klas bir vuruş ile Karagümrük'ü öne geçirdi.
Ufuk Akyol bu sezon Karagümrük için çok büyük şans oldu.
Gümüşhane yediği şok gole çok erken cevap verdi.4 dakika sonra sağdan Dilaver'in yaptığı ortaya Karagümrük defans oyuncusu sanırım sağ bek Hüseyin Tokmak tı kafası ile müdahale etmek istedi vuramadı arkasındaki tecrübeli Tita kontrol edip çok klas bir vuruş ile eşitliği sağladı.
İkinci yarıda ev sahibi ekibin şuursuz baskısı vardı,KGM'ün Kaptan Halil Uysal ile götürüp atamadığı bir pozisyon vardı.
İlk yarı maçlarında bu sahada fazla gördüğümüz oyun vardı aslında ve yine maç berabere bitecek denilirken son dakikalarda golü buldu ev sahibi ekip.Oyuna sonradan giren Berk İsmail Ünsal'a Karagümrük'lü  20 numaralı 1999 doğumlu genç oyuncu Sadık Eren Yıldırım çok acemice bir faul yaptı ve duran top yarattı.Dilaver çok iyi kesti ve karambolde Stoper Mehmet Cansın tamamladı ve 2-1 oldu.
3.gol maçın skorunu tescilledi.
Dediğim gibi adeta ''Dejavu'' yaşadık.İlk yarıdaki maçların kopyası idi mesela Levent Eriş'in son maçı Niğde maçı aklıma geliyor aynı şekilde Gümüşhane kötü oynadı,maç berabere bitecek derken 89 ve 90+3'te attıkları 2 golle 2-0 kazanmışlardı.
Gümüşhane asla kadro kalitesinin getirdiği bir futbol oynamıyor,bir şekilde maçları kazanıyorlar.
Karagümrük bu maçı kaybetmeyi hak etmedi,iki bireysel hata yaptılar ve 2 gol yediler.Kaleci Veysel Sapan'ın çok iyi fiziği var.22 yaşında 1.97 boyunda.Ancak o boyla 2.gol de o duran topta çıkıp yumruklaması,bir şeyler yapıp o golü yememesi lazımdı.
Gümüşhane de flaş transfer Can Erdem lisansı çıkmasına rağmen 18 de yoktu.Can Erdem'in gelişi ile Ersel Aslıyüksek Afyon'a transfer oldu.
Karagümrük'ün flaş transferi Özer Kutlu da 18'de yoktu.
Eski takımı Darıca GB'de Y.Ordu maçında 10.12.2017'de kırmızı kart görmüş 2 maç ceza almıştı ama cezası bitmiş olması lazımdı çünkü Darıca nın daha 2 maçı vardı.Hatta hatırlıyorum Özer Kutlu G.Saray'lı Gomis'in cezasına tepki göstermişti Ona 1 bana 2 maç veriliyor diye.
Bir diğer yeni forvet transferi Silivri den Emir Gökçe ise 11 de oynadı.Stoper Ersinç Çepoğlu'nun yedek olması da ilginçti.
MAÇIN GOLLERİ

Kahramanmaraş 1 Nazilli Belediyespor 1.
(1 Puan İyi Sonuç) !!! Sonuçta Kahramanmaraş takımı rakibimiz.Bu maçı kaybetseydik aramızdaki 4 puanlık fark 7'ye çıkacaktı. Şu anda ise hala 4 puan ve en önemlisi ''İkili averajı'' da aldık.
MAÇIN GOLLERİ

Şanlıurfaspor'un en önemli silahı çabuk hücuma çıkmaları ve kanatları çok iyi kullanmaları.Nitekim 1.golde görüyorsunuz Sol kanattan Feridun Kıroğlu çabuk götürüp sağ kanata uzun iyi bir pas veriyor ve Sağ kanatta Hüseyin Kala golü atıyor,tabii Kaleci Metin Uçar'ın vahim hatasını da görüyoruz.
Sonraki gollerde yine kanatlarda Feridun ve Hüseyin Kala'nın etkinliğini görüyoruz.
Bu haftaki rakibimiz Şanlıurfaspor.Mutlak kazanmamız lazım.
Bunun için de bu etkili kanatlarını iyi kapatmamız şart.
Niğde Belediyespor ilk devreyi krizde kapatmıştı.Yönetim,TD istifa etmiş,takım dağılacak denilirken yeni yönetim seçildi ve takımı toparladılar Ömer Yıldız haricinde hiç bir oyuncuyu bırakmadılar,Ömürcan Yıldırımlı'yı da transfer ettiler.
Yeni TD olarak eski hocaları Eser Kardeşler ile anlaştılar.
Şanlıurfaspor 4-5 tane önemli isim ile anlaştı ancak transfer yasağını kaldıramadığı için bu oyunculara imza attıramadı,bakalım bu hafta bu sorunu çözebilecekler mi ?
Nazilli Belediyespor maçında Orta Sahanın önemli isimlerinden Muhammed Gönülaçar sarı kart cezalısı.
MAÇIN ÖYKÜSÜ VE ÖZETİ
Bandırmaspor favori idi.Bu sonuç şok ve sürpriz bir sonuç.
45+1'de atıp,90+3'te yemişler ve 2 puandan olmuşlar.
Maç boyunca büyük bir üstünlük kuramamış ev sahibi takım.
En kritik ve maçın kırılma anı 80.dk.da oyuna sonradan giren Şanlıurfa da Başkanın darp etmesi nedeniyle ayrılan Mertcan Çam'ın iki kez üst üste gol pozisyonunu değerlendirememesi olmuş.Silivrispor Ekrem ile mutlak pozisyonu değerlendirememiş.Son dakikalarda Silivri nin beraberliği sağlamak için baskı kurması sonuç vermiş ve soldan Tufan Zahid Arslan'ın yaptığı ortayı Denizlispor dan Kiraladıkları oyuna 73.dk.da Ekrem Sarıçam'ın yerine giren Ramazan Tarık Ergut tamamlamış ve takımına beraberlik ve 1 altın puanı getiren golü atmış.
Bandırmaspor da yeni transfer Feyyaz Aydil 18 de yokmuş,
Nurettin Kayaoğlu ve Mertcan Çam yedek,Mertcan Çam oyuna 62.dk.da Mehmet Gülmez'in yerine girmiş.
Silivrispor ise transferde çok hızlıydı.15 futbolcu alıp,11 futbolcu gönderdiler.Bu 15 futbolcudan 7 tanesi forma giydi.
Ali Aytemur,Serkan Gürses,Eşref Korkmaz,Tolgahan Erbay,Orhan Gülle,Ekrem Sarıçam ve Tufan Zahid Arslan.
Ramazan Tarık Ergut ta sonradan girdi 8.yeni isim olarak.
Yeni transferlerin gelmesi ile takımın gözde oyuncularından Barış Bakır yedek beklemiş ve 64.dk.da Kaptan Yunus Yaşar'ın yerine oyuna girmiş.
Silivrispor'un 8 yeni oyuncu ile averaj ile 3.sırada buluna Bandırma dan puan çıkarması kendi adlarına çok önemli.
Ben kümede kalabileceklerine inanmıyorum ama son ana kadar asılacakları görülüyor.

MAÇIN ÖZETİ
Altay rakibinin 38.dk.dan itibaren 10 kişi oynadığı,çok sayıda gol kaçırdığı,çizgiden top çıkarıldığı,direkten dönen topunun olduğu deplasmanda 2 puan bırakmış ve fark 6'ya çıktı.
Murat Uluç'suz kazanamadıkları maç sayısı artıyor.
Transfer yasağını da kaldıramıyorlar.
Muharrem Ozan Cengiz'in net kaçırdığı 3 gol pozisyon varmış.
Ev sahibi ekipte Okan Eken gitti.Onur Eriş ve Hasan Küççük cezalı.Tek forvet Ertan Koç'ta 38.dk.da Kırmızı kart görmüş.
Zonguldak'ta yeni transferler Raşit Sevindir ve Sabit Hakan Yılmaz oynamış.
Bu şartlarda Zonguldak aldığı 1 puana seviniyor olmalı.
İlk yarının formda ekibi Hacettepe kaldığı yerden devam ediyor.
Yenilmezlik serilerini 11 maça çıkardılar.
8 gollü Soner Dikmen ve Rahmi Can Karadaş'ın sarı kart cezalısı olmaları nedeniyle oynamadıkları maçta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren rakiplerini net bir skorla geçmişler.
Burak Çolak çok formda ve yine golünü atmış.Hüseyin Çolak ve Alaaddin Okumuş gibi önemli isimler de aynı şekilde.
Maçın adamı yaptığı 2 Asist ile Kadir Arı olmuş.
Yeni transferleri eski oyuncuları Çağrı Bülbül de 11 de oynamış.
Hacettepe çok agresif bir takım.Geçen haftadan 2 sarı kart cezalısı oyuncuları vardı,bu maçta da 5 sarı kart görmüşler ve bunlardan Fethi Özer,Çağrı Bülbül,Burak Çolak sarı kart cezalısı.
Maç gergin geçmiş toplam 9 sarı kart var.
Fethiyespor da Efe Karaoğlu sarı kart cezalısı olduğu için yoktu.
Yeni transferlerden Efe Halil Özarslan,Bilal Gücüyetmez,Mustafa Diler ve forvet Üstün Bilgi 11 de oynamış.
Fakat etkili olamamışlar takım olarak.
MAÇIN ÖZETİ
Videoya göre gayet heyecanlı,bol pozisyonlu güzel bir maç olmuş ki Yeni Asır da maç yazısında okuduğuma göre Karşıyaka nın başka pozisyonları da varmış.İki takımın da birer topu direkten dönmüş.Berabere bitecek derken Serdar Ümit Deniz 25 metreden mükemmel bir gol atmış,Kaleci Erhan'ın yapacak bir şeyi yoktu bu güzel golde.
Karşıyaka kümede kalma mücadelesinde ağır yara alırken,Sakaryaspor zirveden kopmamak adına hayati bir galibiyet çıkarmış.
Maçtan sonra TD Engin Korukır basın toplantısında aşırı duygusallaşmış,göz yaşlarını tutamamış video da golden sonra çok aşırı sevinmişti.
Sakaryaspor da bu maçta Talha Mayhoş ve Beykan Şimşek kart cezaları nedeniyle yoktu.Cem Ekinci uzun süre sonra 11 de idi.
Golcü Coşkun Yılmaz da 68 de Mahir Sağlık'ın yerine girmiş.
Batuhan ın da gidişi ile gol bölgelerinde sıkıntı için transfer yapmama kararı almalarına rağmen Tuzlaspor dan Tevfik Köse ve Bugsaş'tan Cenk Kaplan ile anlaşmışlar.
Karşıyaka da kongre yapıldı ve Mutlu Altuğ'un yerine Turgay Büyükkarcı yeni Başkan seçildi.Taraftar bu seçimden memnun zira güçlü bir yönetim olmuş.Bu nedenle maça ilgi fazla imiş 3 binin üzerinde taraftar maç boyunca takımlarını iyi desteklemişler.Kulübün borcu ise 57 milyon 612 bin 541 TL.olarak açıklanmış.
Yeni yönetimin işi çok zor.1.9 milyonluk transfer yasağı 1,5 yılda 18 milyona yükselmiş.Zaten 6 puanları silindi.
Can Erdem ve Ali Say'ın ayrılması ile önemli güç kaybettiler.
Abdülhamit Yılmaz sakatlığı,Arif Cılak kart cezası nedeniyle oynamamış.Can Erdem'in yerine Hakan Kuş bu sezon ilk kez 11 de forma giymiş.
Son Dakika : Halim Okta ile yollar ayrılmış.

HAFTANIN PANORAMASI
-9 maçın sadece 3 tanesini ev sahibi takımlar kazandı.
Deplasmanda kazanan takım sayısı 2,4 maç berabere bitti.
-9 maçta 23 gol atıldı.Son hafta 21 gol atılmıştı.
-9 maçta 52 sarı,1 kırmızı kart gösterildi.

Karşıyaka takımı hiç kart görmedi.
Hacetepe-Fethiye maçında 9 sarı kart gösterildi.
Hacettepe den Sarı kart gören 5 oyuncudan 3'ü Burak
Çolak,Çağrı Bülbül ve Fethi Özer cezalı duruma düştü.
-Zirvede gülen takımlar Lider Gümüşhane,Şanlıurfaspor ve Sakaryaspor oldu.
Haftaya 4 puan farkla Lider giren Gümüşhane Altay ve Bandırma nın beraberlikleri ile 4 takipçisine de 6 puan fark yapmış oldu.
-Gümüşhane'nin 4 takipçisi Altay,Şanlıurfa,Sakarya ve Bandırma nın 33'er puanları var.
-Alt sıralarda kümede kalma mücadelesinde karlı takımlar deplasmandan 1 er puan çıkaran Nazilli Belediye ve Silivri oldu.
Kahramanmaraş evinde galip gelemedi,Fethiye deplasmanda kaybetti.Karşıyaka da evinde kaybetti.
-Niğde Belediyespor da yeni TD Eser Kardeşler yuvaya döndü.
-Karşıyaka da kongre oldu.Yeni Başkan Turgay Büyükkarcı.
-Altay da Murat Uluç hala sakat.
-Transfer dönemi devam ediyor.En hareketli kulüpler kümede kalma mücadelesi veren Silivri 16,Nazilli 12 transfer yaptılar.
Altay,Şanlıurfa,Karşıyaka nın transfer yasağı devam ediyor.
En flaş transferler Can Erdem'in Gümüşhane'ye gitmesiydi.
Ayrılanlar olarak ise Yıldıray Koçal'ın Bugsaş'tan Menemen'e,
Sinan Kurumuş'un Kırklarelispor dan Hatay'a,Okan Eken'in Zonguldak'tan Keçiörengücü ne gitmesiydi.
*Son Dakika : Karşıyaka da Halim Okta ile yollar ayrılmış.
Cihat Arslan ile anlaşılmış.
*Son Dakika : Gümüşhanespor da Ahmet Yıldırım'ın İstifa etmesinden sonra yerine Ziya Doğan ile anlaşılmış.

-GRUBUN ''EN'LERİ''
- En Fazla Galibiyet : (12) Gümüşhane
- En Az Galibiyet : (1) Silivri
- En Fazla Mağlubiyet : (11) Nazilli,Silivri,Karagümrük
- En Az Mağlubiyet :(3) Sakarya,Gümüşhane,Altay,Hacettepe,
- En Fazla Beraberlik : (8) Karşıyaka
- En Az Beraberlik (2) : Karagümrük
- En Çok Gol Atan Takım : (36) Gümüşhane
- En Az Gol Atan Takım : (12) Nazilli
- En Çok Gol Yiyen Takım : (34) Nazilli
- En Az Gol Yiyen Takım :  (14) Hacettepe

HAFTANIN TAKIMLARI
KIRKLARELİSPOR
SAKARYASPOR

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ
VEHBİ HALUK BULGURLU (KIRKLARELİSPOR)
ENGİN KORUKIR (SAKARYASPOR)

HAFTANIN FUTBOLCULARI
SONER BİRİNCİ (KIRKLARELİSPOR)
FERİDUN KIROĞLU (ŞANLIURFASPOR)
KADİR ARI (HACETTEPE)
SERDAR ÜMİT DENİZ (SAKARYASPOR)

HAFTANIN OLAYI
Lider Gümüşhanespor da Levent Eriş'ten sonra Ahmet Yıldırım da maç öncesi istifa etti.Bir türlü huzur sağlanamıyor.
Liderlik bile huzur getirmiyor,bir de işler kötü gitse ne olacak bilemiyorum.


KART RAPORU
KIRMIZI KARTLAR : (1)
-Ertan Koç (Dk.38) (Zonguldak Kömürspor)

SARI KART CEZALILARI : (13)
-Hakkı İsmet Şimşek (Kırklarelispor)
-Erdem Koçal (Pendik)
-Süheyl Çetin (Pendik)
-Serbay Yağız (Kahramanmaraş)
-Muhammed Gönülaçar (Şanlıurfa)
-David Deniz Kılıç (Bandırma)
-Yunus Yaşar (Silivri)
-Ali Kemal Özkan (Zonguldak Kömür)
-Hüsamettin Yener (Altay)
-Çağrı Bülbül (Hacettepe)
-Burak Çolak (Hacettepe)
-Fethi Özer (Hacettepe)
-Cemil Adıcan (Fethiye)

EN ÇOK SARI KART GÖRENLER : 
8 SARI KART : 
-Erkan Taşkıran (Bugsaş)
-Onur Eriş (Zonguldak Kömürspor)
-İbrahim Kaş (Silivrispor)
-Abdülhamit Yıldız (Karşıyaka)
-Beykan Şimşek (Sakaryaspor)
-Arif Cılak (Karşıyaka)
7 SARI KART : 
-Seçkin Getbay (Niğde Belediyespor)
-Okan Eken (Zonguldak Kömürspor)
-Mücahit Can Akçay (Konya Anadolu Selçukspor)
-Atakan Rıdvan Çankaya (Altay)

6 SARI KART : 
-Bora Yelken (Nazilli Belediyespor)
-Ethem Ercan Pülgir (Kahramanmaraşspor)
-Soner Birinci (Kırklarelispor)
-Sefa Aksoy (Niğde)
-Hüseyin Çolak (Hacettepe)
-Ertuğrul Arslan (Fethiye)
-Erdinç Pekgöz (Pendik)
-Serkan Odabaşoğlu (Karagümrük)
-Mart Çakar (Nazilli Belediye)
-Hüseyin Yılmaz (Zonguldak Kömür)

KENDİ KALESİNE GOL : 
-Yok

KAÇAN PENALTI : 
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder