31 Ağustos 2016 Çarşamba

2016-2017 2.LİG BEYAZ GRUP SEZONU BAŞLARKEN NAZİLLİ BELEDİYESPOR 2016-2017 İNCELEMESİ


KULÜP BAŞKANI : MURAT KAPLAN

TEKNİK DİREKTÖR : CÜNEYT BİÇER
STAD : NAZİLLİ İLÇE (4500

TRANSFER RAPORU : 
GELENLER : (12)
Ali Akburç,Atilla Yıldırım,Berkay Öztuvan (Sivas Belediye),
Cankut Atasoy (F.Karagümrük),Gökhan Dinçer (Manisaspor),
Melik Yeğin (Bayrampaşa),Ersin Aydın (Karşıyaka),Serkan Yalçın 
(Sarıyer),Gökhan Çakır (Diyarbekirspor),Hasan Cayrak (Altyapı),
Mert Çakar (Kocaeli Birlikspor),Muhammed Burak Taşdemir 
(Kiralık-Akhisar Belediye),


GİDENLER : (11)
Yılmaz Özeren ve Caner Hüseyin Bağ (Hatayspor),Yasin Yener 
(Afjet Afyon),Mutlu İlengöz (Kocaeli Birlik),Nuh Aşkın 
(Etimesgut Bld.),Osman Kurtuldu (Zonguldak Kömürspor),Gökhan
Demir (Eyüpspor),Ömer Kavurkacı (Kiralık-Erzin Belediyespor),
Serkan Güler (U19),Osman Doğru (Batman Petrolspor),Ömer Yalçın

KALANLAR : (13)
Teknik Direktör Cüneyt Biçer,Metin Uçar,Yüksel Kayaalp,Ramazan Işık,
Mehmet Ersavaş,Hakan Duran,Sabri Turgut,Hüseyin Bülbül,Fatih Üge,Halil Zeybek,Mert Çapar,Doğancan Koca,Murat Tosun,Zafer Özden

TAKIM KADROSU (26)

HAZIRLIK MAÇLARI
Nazilli Belediyespor 1 Bergama Belediyespor 1 Gökhan Çakır
Denizlispor 1 Nazilli Belediyespor 3 Sabri Turgut,Murat Tosun,
Burak Taşdemir
Maçın yıldızı 1 gol,1 asist ile yeni transferlerimizden genç yıldızımız
Burak Taşdemir di.
Akhisar Belediyespor 4 Nazilli Belediyespor 0
Nazilli Belediyespor 1 Denizli BŞB 1 Gökhan Çakır
Bucaspor 0 Nazilli Belediyespor 0
Nazilli Belediyespor 3 Bucaspor 2 Melik Yeğin (2),Mert Çapar 
Maçın yıldızı 2 gol,1 asist ile yeni transferlerimizden genç Melik Yeğin di.

6 hazırlık maçında 2 galibiyet,3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldık.

GEÇEN SEZON NE YAPTI ?
Sezonu 3 TD Ahmet Kazım Ertem,Alaattin Demirözü,Cüneyt Biçer ile 34 maçta 48 puan toplayarak 8.tamamladık.
ZTK da 2.eleme turunda Cizrespor'u 1-2,3.eleme turunda Göztepe'yi 0-3 yenerek gruplara kaldık.Trabzonspor,Gaziantepspor ve Adanaspor'un
yer aldığı F grubunu 1 puanla 4.bitirdik.

HEDEFLERİ NE ?
Lig'te Şampiyonluk,ZTK'da bu sezon da gruplara kalmak.

ANALİZ-YORUM
   Geçtiğimiz sezonu 3 hoca değiştirerek sıkıntılı bir şekilde geçirdikten sonra 
bu sezon 50.yılımızda Şampiyonluk için giden 11 futbolcunun yerine 11 yeni transfer yapıldı.

Böylece daha geniş,alternatifli kağıt üstünde geçen yıldan daha güçlü bir kadro kurulmuş oldu.

Transferler kısa zamanda bitirilerek,kampa hazır hale getirildi.Bu yönetimin özverisi ve başarısıydı.

Ancak tabii bir de madalyonun diğer yüzü vardı.Yapılan transferlerin mevkii planlaması,maliyetleri,bu maliyetleri karşılayacak bütçe hazırlanmış mı,transferlerin kaç tanesi teknik heyetin listesinden kaç tanesi oyuncu 
izleme komitesinin listesinden akıllardaki sorular.

Takım erkenden 8 Temmuz'da çalışmalara başladı ve bugüne kadar 50 günlük iyi bir çalışma dönemi geçirdi.Gerek fizik,kondisyon,güç,kuvvet dayanıklılık anlamında,gerek teknik,taktik,duran top v.s.antrenmanları gayet sıkı ve
ağır geçti.

Hazırlık maçlarında oynanan oyun skora çoğu maçta yansımadı ancak teknik ekibin bu maçlarda istediklerini gördüğünü düşünüyorum.

Geçen sezon ki kadromuzun en büyük sorunu girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendirememekti.Kaçan penaltılar,direkten dönen,çizgiden çıkarılan toplar.
Bu sezon forvet mevkiisine yapılan transferlerle ile Murat Tosun ve Halil Zeybek'in de sezon başı yükleme kampı görmesi bu sorunun giderilmesi açısından ümit vericiydi.

Hazırlık maçlarında yine kaçırdıklarımız olsa da 6 maçta 8 gol atmamız 
bunların 3 tanesini Melik Yeğin (2)ve Mert Çapar'ın 
atması sevindiriciydi.

Cüneyt hoca gerek oynatacağı oyun sistemi,felsefesi gerekse de her zaman önem verdiği takım felsefesi,birey değil sistem önemli prensibini benimsetmeye çalıştı.Oyun sistemi belli bir kez daha yazayım ''Defansı öne çıkarıp oyunun boyunu kısaltmak 30-40 metrede oynamak,ikinci bölgede oyuna hakim olmak presle kapılan toplarla çabuk 3.bölgeye geçiş oyunu '' çift forvet,hatta bazı maçlarda 3 forvet oynamak istiyor.

Kompakt bir takım istiyor.Hücum futbolu oynayacağız ama top rakipte iken ileri uçtaki oyunculardan başlamak üzere savunma yapmak.
Yani forvet oyuncuları da savunma yapacak sadece hücum değil.
Bu konuda isteklerini tam olarak gerçekleştiremeyen bir,iki oyuncumuz var.
Yani kısacası oyun sistemini benimsetme konusunda % 90 seviyede.

Geçen sezon sıkıntılı süreçte 11 maçta şu an takımda kalan 13 oyuncumuz
başarı ile sisteme uymuştu.Yeni transferlerimiz de yavaş yavaş sisteme uyuyorlar,herkesin sisteme uyma zorunluluğu var çünkü her teknik adam istediklerini daha iyi yapan,daha çok çalışan oyuncularını diğerlerine göre 
daha önce şans tanıyacaktır.

Günümüz futbolu çok değişti artık herkes koşuyor,adam kovalıyor öyle defans ve orta saha oyuncuları defans yapsın,forvet oyuncuları sadece hücum yapsın dönemi geçti,herkes hücum herkes savunma yapacak.

Diğer konu ''takım olma/takım felsefesi'' konusunda Cüneyt hoca bunu her zaman dile getiriyor kendisi zaten ''sistem antrenörü'' o yüzden daha önce Muğdat olayı yaşandı.Evet bireysel yıldızlar takım için çok önemlidir ancak 
O yıldızların da takım bütünlüğüne,sisteme uyması şarttır.

Hoca bu konuda basın toplantısında şunları söylemişti ; 
BİÇER: “SİSTEM BİREYE DEĞİL, BİREY SİSTEME UYMALI
Takım içindeki dengelerden de bahseden Biçer, bireyi değil, sistemi öne çıkaran bir takım yaratmak istediklerini söyledi. Biçer, “Bizim yönetim olarak anlayışımız sistemin bireye göre şekillenmesi değil, bireyin sisteme ayak uydurması. Bize göre takım olma yolunda herkesin birbirine destek olması, mücadele etmesi ve planlar doğrultusunda hareket etmesi sistemdir. Sistem, sahaya hangi dizilişle çıkılacağıyla sınırlı bir şey değildir. Bu takımda herkes sisteme uyarak oyun oynamalıdır. Sisteme uyanlar ve çabuk adapte olanlar zaten takımı sırtlayacak olanlardır. Zaman içinde verim alamayacağımızı düşündüğümüz oyuncularla elbette yollar ayrılacaktır ya da gereken bölgelere takviye yapılacaktır''
Evet görüldüğü gibi mesaj çok açık ve net.

Transferleri önceki yazımda 
NAZİLLİ BELEDİYESPOR 2016 - 2017 TRANSFER RAPORU VE İLK DEĞERLENDİRMELER
http://nazillisporumuz.blogspot.com.tr/2016/07/nazilli-belediyespor-2016-2017-transfer_15.html
değerlendirmiştim bu yazımda kadro ve oyuncu değerlendirmesine girmeyeceğim.

Teknik heyet ve futbolculara güveniyorum bu takım 
''içeriden (!) ve dışarıdan'' engellenmezse başarılı olur çünkü büyük 
çoğunluğu iyi çalıştı ve hazırlandı.

Bunun için de hoca mesajları yine vermiş ; 
Teknik Patron Cüneyt Biçer; “Yeni sezonda hedefimiz net. 
Şampiyonluk için elimizden gelen ne varsa yapacağız. 
Önemli olan yönetim, futbolcu ve taraftarla birlikte ‘biz’ olabilmek”

“BU TAKIMA HERKES SAHİP ÇIKMALI"
Başarı için yönetimden taraftara herkesin elini taşın altına koyması gerektiğinin altını çizen Biçer, taraftar ve basının kulübün daima destekçisi olması gerektiğini ifade etti. Biçer şöyle devam etti: “Biz bu şehrin tek takımıyız. Herkes sahip çıkarsa bu kulüp sınıf atlar. Dolayısıyla şehir de sınıf atlar. Bu şehre üst düzey takımların ve oyuncuların gelmesi bir artıdır. Lig ve seyirci havasının bambaşka bir boyuta dönüşmesi kulübün iyi bir yerde olduğunun kanıtıdır. Takımlar büyüdüğünde şehir de büyür. Bunun için önce kurumsallaşmak gerekir. Bunun yanında basın ve seyirci kilit unsurlardır. Taraftar bizi değil rakibi etkisi altına aldığında başarı için üzerine düşeni yapmış olur. Buraya gelen rakip takım daha fazla motive olmak, kazanmak veya kaybetmemek için gelmeli. Bu da ancak taraftarın tribünde yarattığı havayla mümkündür”

“ŞAMPİYONLUK İÇİN BÜYÜK RESMİ GÖRMEK GEREKİYOR”
Takımın şampiyonluğa giden yolda taraftar desteğiyle gaza bastığını dile getiren Biçer, “Herkesin bu şampiyonluğa inanarak büyük resmi görmesi gerekiyor” diye konuştu. Gerçekleştirmek istedikleri hedefler doğrultusunda da Akhisar Belediye Gençlikspor’u iyi bir örnek olarak gösteren Biçer, “Başarı için her şeyiyle bir bütün olup, hedefe kilitlenmiş, üstelik bunu zirveye giden yolda her yıl üstüne koyarak yapmış en iyi takım Akhisar’dır. Akhisar, bizim için hem şehir hem de takım olarak iyi bir örnektir. İyi örneklerden de daima feyz almak gerekir” (nazillimuhbir.com)

 Peki ''BİZ'' olabildik mi ? 
50.Yılımızda ŞAMPİYON olmayı istiyorsak camia olarak,şehrin dinamikleri olarak kısır çekişmeleri,dedikoduları bir yana bırakıp gerçekten birlik,
beraberlik içinde şehrimizin tek ortak değeri,markasına sahip çıkmamız lazım.

  Bunun içinde her birim yönetim,teknik kadro,futbolcular,kulüp personelleri,taraftar,yerel basın ''kendi görev sınırları içinde kalarak'' üzerine düşeni yapmalıdır.

Ancak görüyorum ki bu konuda aksaklıklar,sıkıntılar var.
Bir kere belki henüz sezon başlamadığı için olabilir yapılan transferlere,kurulan kadroya rağmen şehirde,camiada bir hava,coşku yok.
Hazırlık maçlarına 300 taraftar gidiyor,yöneticiler bile gelmiyor,birisinin kendi çıkarı için gazlamasının dışında yerel basının ilgisi,yansıtışı yetersiz.

Yönetim girişte bahsettiğim gibi ihtiyaç,bütçe planlamasını doğru yapmadan isim olarak önemli transferler yaptı eyvallah ancak paraların ödenmesi konusunda duyduğumuz endişelerin doğru çıktığı konusunda duyumlar alıyorum bile bile lades durumu yani.

Transfer yapmak kolay,yüksek rakam teklif eder getirirsin imza attırırsın böyle 11 değil 21 transfer yaparsın ama sağlam kaynağın olmaz tahmini gelirlere göre yaparsan bu sıkıntılarla karşılaşman aşikardır.

Bütün kulüplerin yaşadığı sorunlar bunlar ama biz kendimize bakmalıyız,sağlam adımlarla yürümeliyiz.

Kurumsallaşmak istiyoruz diyor yönetim bu konuda basın bilgilendirme sistemi gibi doğru adımlar atılıyor.Fakat devamı gelmeli özellikle görev tanım ve sınırları konusunda.

 Kurumsallıkla yönetilen kulüplerde Sportif Direktör,Menajer kulübün bütçesi doğrultusunda teknik ekibin raporu,listesi ile oyuncu izleme departmanının verdiği liste örtüştürülerek transferleri 'hiç bir oyuncuya oynama garantisi vermeden' (!) yapar teknik ekibin eline verir ve daha sonra da 'transfer ettiği oyuncu için 'şunu oynat,bunu oynat diye baskı yapmaz' ayrıca teknik ekibe ''rahat ve huzurlu çalışabileceği ortam sağlar ''

 Kurumsallıkla yönetilmeyen kulüplerde ise bu dediklerimin tam tersi olur.Umarım yaşadığımız durumun resmini anlatabilmişimdir.

 Bu konu ciddi bir sorundur kurumu (organizmayı) virüs gibi kemirir
ve zayıflatır,yer bitirir.

 O yüzden dedim yukarıda 'her birim kendi görev/yetki sınırları içinde kalmalı,başkalarının görev alanlarına müdahil olmamalı,kendi işini yapmalı'diye.
Aksi takdirde huzursuzluk 'sisteme/kuruma/organizmaya'  zarar verir
o kurumun başarılı olma şansı azalır.
Ayrıca kurumsal yapılarda 'aynı konuda hakkında çeşitli şaibeler' bulunan kişilere görev verilmez çünkü aynı ikinci kez yapılmaz.

 Kurumsal yapının sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi eski tabirle selameti için sistemi, organizmayı, yapıyı tehdit eden unsurlar erken önlemlerle bertaraf edilerek sistem dışına çıkarılır.

 Umarım bizim kurumda da başarılı olmak istiyorsak,Şampiyon olmak istiyorsak tek yetkilimiz CEO'muz/Başkanımız bu tehdidi bir an önce sistem dışına atar benden nacizane söylemesi.

Taraftarlardan da bir ricam olacak ; isimlere bakmadan en tecrübelisinden en gencine kadar hepsini aynı şekilde destekleyin.
25 oyuncu var 11 tanesi maça başlıyor şu niye bu niye yok denilmemeli illa ki konuşulur,söylenir ama bu sorun haline getirilmemeli.

 Gönül isterdi ki 50.yılımızda Şampiyonluk isteği ve hedefi ile gireceğimiz sezona sorunsuz,sıkıntısız girelim ama maalesef olmadı.

 Yine de yeni sezonun hayırlı,uğurlu olmasını,sakatlıksız,kazasız belasız sonu 1.lig ile biten bir sezon olmasını canı gönülden diliyorum.

 Teknik heyet ve futbolculara güveniyorum bu takım her şeye rağmen başarılı olacaktır,en kötü Play Off oynayacaktır.

BAŞARILAR DİLİYORUM.ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder